Kiinteistön sähköverkko kannattaa kartoittaa ennen sähköautojen tuloa

Sähköautojen yleistyessä useassa kiinteistössä ja taloyhtiössä on herätty sähköauton parkkipaikkalatauksen järjestämiseen. Sähköautojen latauksen tuominen kiinteistöön saattaa vaikuttaa parkkialueen tarvitseman sähkötehon määrään. Tämän vuoksi on tärkeää, että kiinteistön sähkökapasiteetti kartoitetaan ennen kuin sähköauton lataustekniikka tuodaan parkkialueelle.

Sähköautot on helpointa ladata niiden ollessa pitkiä aikoja pysäköitynä eli auton latausmahdollisuus kannattaa tuoda kiinteistöjen ja taloyhtiöiden parkkipaikoille. Sähköautojen yleistyvä määrä on huomioitu myös kiinteistöjen ympäristösertifioinneissa ja vuonna 2019 voimaan astuvassa EU-lainsäädännössä, joka koskee kiinteistöjen ympäristövaikutuksia. Lainsäädännössä tullaan huomioimaan myös sähköautovalmius kiinteistöissä ja uudiskohteissa.

Parkkisähkön kartoituspalvelulla taloyhtiö saa ajankohtaisen kuvan sähköverkon kunnosta ja sähkönjakelun riittävyydestä sähköauton latauksen toteuttamiseen.

Nyt Parkkisähkö pystyy tarjoamaan kartoituksia tehokkaammin koko Suomen alueelle, kun Parkkisähkö ja ohjelmisto- ja asiantuntijapalveluita kiinteistöille tuottava Talokeskus aloittavat yhteistyön. Yhteistyön myötä Talokeskus lisää talotekniikan tarkastuspalveluunsa myös sähköautovalmiuden kartoituksen.

“Talokeskuksen laajan ja kokeneen palveluverkoston myötä pystymme tarjoamaan entistä tehokkaammin kartoituspalveluamme”, toteaa Parkkisähkö Oy:n toimitusjohtaja Jiri Räsänen

“Talotekniikan tarkastuspalvelu on tunnettu ja luotettu palvelumme. Kiinteistöjen latausjärjestelmien mukaan ottamisella laajennamme tarjontaamme, jolla voimme tuoda lisäarvoa asiakkaillemme. Parkkisähkö on tämän tekniikan edelläkävijä”, sanoo Talokeskuksen kestävän kehityksen palveluiden johtaja Sami Päivärinta.