Asumisen rahoitus- ja kehityskeskus ARA myöntää taloyhtiöille tukea sähköautojen latausmahdollisuuden rakentamiseen vuoteen 2021 asti. Latauspisteiden lisäksi avustusta saa myös latausvalmiuden rakentamista varten.

Edellytyksenä avustuksen saamiselle on latausvalmiuden rakentaminen vähintään viidelle autopaikalle taloyhtiössä. Tämän toteuttamiseksi riittää vähimmillään kolme kaapeloitua Parkkisähkö-pikaliitintä. Kun pysäköintialueelle on asennettu Parkkisähkö-pikaliittimet, sähköautojen latauspisteitä voidaan asentaa autopaikoille muutamassa minuutissa, jolloin latauspisteitä on aina oikea määrä. Latauspisteen asentaminen pikaliittimeen ei vaadi sähköalan ammattilaisen asennustyötä.

Taloyhtiön kannattaa hakea ARA-tukea, vaikka latauspisteiden hankinta ei olisikaan ajankohtaista juuri tällä hetkellä. Latausvalmiuden rakentamalla sähköautojen latausongelma taloyhtiössä on ratkaistu myös tulevaisuudessa. Myönteinen tukihakemus ei sido taloyhtiötä rakentamaan latausvalmiutta. ARA-tukihakemukseen vaadittavan tarjouksen taloyhtiö voi tilata Parkkisähköltä ilman sitoutumista.

ARA-tuen piiriin kuuluvat sähköistyksen kartoitus, suunnittelu, sähköpääkeskuksen muutokset, putkitukset, kaapeloinnit, pikaliittimet sekä latausinfran sähkö- ja maanrakennustyöt.

Avustuksen suuruus on 35 prosenttia toteutuneista verollisista kustannuksista, kuitenkin enintään 90 000 euroa. Valtio on budjetoinut avustukseen 1,5 miljoonaa euroa/vuosi.

Avustusta haetaan ARA:n sähköisen asiointipalvelun kautta.

Lisätietoja Parkkisähkön sähköautojen latauspalveluista saat myyntijohtaja Marko Niiniaholta, p. 040 578 7839 tai ottamalla yhteyttä nettisivujen yhteydenottolomakkeella.