Kevät etenee ja hallitusneuvottelut käyvät kuumina. Eivät kuitenkaan niin kuumina etteikö olisi aikaa aloittaa päivä Kauppatorin kahveilla!

Pääministeriehdokas Antti Rinne on tuonut vahvasti esille ilmastonmuutoksen vastaisen työn vaativan kunnianhimoisia tavoitteita ja että Suomi voi olla kokoaan suurempi puhtaiden teknologioiden kehittäjänä, samalla tuoden työtä ja vientituloja.

Parkkisähkö pyrkii omalta osaltaan kantamaan kortensa kekoon niin kansallisissa päästövähennyksissä kuin globaalissa teknologiaviennissä.

Myös Euroopan tasolla on paljon tehtävää: Fiksulla regulaatiolla joka ohjaa avoimiin järjestelmiin ja kustannustehokkuuteen, voidaan edesauttaa joustavaa ja reilua siirtymistä sähköiseen liikenteeseen. Ensimmäinen edellytys on että poliitikoilla on riittävät tiedot uudesta tekniikasta. Yksi pieni pykälä siinä työssä meni taas tänään eteenpäin. Tsemppiä neuvotteluihin!

Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva