Parkkisähkö ja Fibox julkistavat kattavan mallisarjan Type 2- ja Schuko-latausasemia sekä kaapelointijärjestelmän komponentteja.

Fibox tunnetaan auton lämmitykseen käytettävien piharasioiden valmistajana. Näitä kansan suussa lämpötolpiksi kutsuttuja laitteita löytyy suomalaisten talojen pihoilta satoja tuhansia.

Nyt Parkkisähkö ja Fibox ovat lyöneet voimansa yhteen. Teknologisen yhteistyön ytimessä on Parkkisähkön patentoima kaapelointijärjestelmä, jolla sähköauton latausvalmius voidaan toteuttaa jopa 90 prosenttia perinteisiä menetelmiä edullisemmin, ja kerralla kaikille autopaikoille. Kaikki uuden mallisarjan tuotteet perustuvat pikaliittimeen, jonka avulla latauslaite voidaan asentaa vain minuuteissa. Pikaliitin muodostaa avoimen alustan, johon voidaan liittää useamman laitevalmistajan latureita. Ikään kuin sähköautojen lataamisen USB.

Yhteistyösopimuksen myötä Parkkisähkö laajenee latausoperaattorista teknologiatoimittajaksi. Fibox-yhteistyö avaa Parkkisähkölle ovet maailmanlaajuiseen jakelukanavaan ja kyvyn skaalata tuotantoa uudelle tasolle.

Fiboxilla on pitkä kokemus siitä, miten sähkö tuodaan parkkipaikoille turvallisesti ja kustannustehokkaasti, ja suomalaiset ovat tottuneet luottamaan Fiboxin piharasioiden toimintaan kaikissa olosuhteissa. Sähköautobuumin myötä tälle osaamiselle on kova kysyntä, ja Fiboxin laajan myyntiverkostn kautta nämä teknologiat ovat helposti saatavilla, myös maailmalla.