Ohjeet sähköauton lataamiseen

Tältä sivulta löydät ohjeet sähköauton lataamiseen Parking Energyn latauspisteillä. Voit tilata sivuiltamme maksuttoman aloituspaketin, joka sisältää rekisteröintiohjeet sekä tarvittavan NFC-tunnisteen.

Rekisteröityminen käyttäjäksi

 1. Rekisteröidy palvelun käyttäjäksi Parking Energyn mobiilisovelluksella, jonka voi ladata Google Play:sta tai App Store:sta (“Parking Energy”).
 2. Lisää yhteystietosi ja maksutapa.
 3. Jos autosi sähkönkulutuksen maksaa yritys (täysi autoetu tai oma yritys), muista rekisteröidä maksajaksi yrityksen tiedot y-tunnus mukaan lukien.

Uuden käyttäjän lisääminen NFC-tunnisteen avulla:

 1. Avaa Parking Energy -sovellus (kun olet ensin rekisteröitynyt käyttäjäksi).
 2. Paina vasemmassa yläkulmassa olevaa valikko-symbolia (kolme päällekkäin olevaa viivaa), ja valitse ”Hallitse NFC-Tunnisteita” tai ”Edit NFC tags”.
 3. Paina valikon alareunassa näkyvää + symbolia ja aktivoi aloituspaketista saamasi NFC-tunniste käyttäjätilillesi kortissa olevaa QR-koodia käyttäen tai näppäilemällä QR-koodin alla oleva numerosarja. Saat NFC-kortin, QR-koodin sekä numerosarjan tilaamastasi aloituspaketista.
 4. Jos olet tilannut aloituspaketissa latausjohtoon liitettävän NFC-tunnisteen, tulee myös se aktivoida ensimmäisellä kerralla. Ohjeet tulevat aloituspaketin mukana.
 5. Aloita palvelun käyttö Parking Energyn ohjeiden mukaisesti. (ohjeet löydät alta).

Huomioithan, että yksityisessä käytössä olevissa latauspisteissä ei ole QR-koodeja. Latauksen voi aloittaa Parking Energyn maksuttomia NFC-tunnisteita käyttäen.

Lataaminen latauspisteillä

QR-koodin avulla:

 1. Avaa Parking Energyn sovellus
 2. Kytke latausjohto laitteeseen, niin QR-koodi ilmestyy
 3. Valitse ”Skannaa QR-koodi ladataksesi” tai ”Scan QR-code to charge”.
 4. Lue latauspisteessä oleva QR-koodi.
 5. Lataus alkaa

Julkisten latauspisteiden kartta ja saatavuustiedot löytyvät Parking Energy -sovelluksesta.

NFC-tunnisteen avulla:

 1. Aktivoi ensin NFC-tunniste. Lisää aloituspaketista löytyvä NFC-tunniste käyttäjätilillesi NFC-kortissa olevaa QR-koodia käyttäen tai näppäilemällä QR-koodin alla oleva numerosarja.
 2. Hidaslatauspisteitä käytettäessä johdon päähän liitetty ja rekisteröity NFC-tunniste mahdollistaa automaattisen tunnistautumisen. Saat ohjeet NFC-tunnisteen kiinnittämisestä latausjohtoon tilaamastasi aloituspaketista.
 3. Type2 -latauspisteillä kosketa NFC-korttitunnisteellasi latauspisteen näytön alla olevaa symbolia tai LED-valojen ympäröimää pistoketta tai näyttöä.
 4. Kytke latausjohto laitteeseen niin lataaminen käynnistyy.

Lataamisen lopettaminen:

 1. Kosketa NFC-tunnisteellasi (NFC-kortti tai latausjohtoon kiinnitetty NFC-tunniste) laitteen näytön alla olevaa symbolia tai LED-valojen ympäröimää pistoketta tai näyttöä.
 2. Irrota latausjohto, kun näyttö kertoo latauksen päättyneen.

Lataamisen hinta (julkiset latauspisteet):

Latauspisteen sähkön hinta vahvistetaan tekstiviestitse latauksen alkaessa, jolloin sinulla on vielä mahdollisuus keskeyttää lataaminen maksuttomasti. Teholatauspisteissä (22kW) saattaa olla lisäksi aikaveloitus sähkön latausmaksun lisäksi. Aikaveloitus vaihtelee 0,01 € / min  ja 0,02 € / min väliltä. Aikaveloitus on voimassa niin kauan kun latausjohto on kiinni latauspisteessä.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme yhteystiedot ovat:

040 052 8166 (arkisin 07-21 ja viikonloppuisin 08-21) sekä info@parkingenergy.com. (HUOM. tulossa 24h asiakaspalvelu).

Julkisten latauspisteiden tyypit

Alfen Type 2 teholataus

22kW Type 2 (3x32A)

Fibox Type 2 hidaslataus

7,4kW Type 2 (1x32A)

Äly-Schuko hidaslataus

3,7kW (1x16A)

Tilaa maksuton aloituspaketti

Aloituspaketti sisältää auton latausjohdon päähän liitettävän pienen NFC-tunnisteen sekä QR-koodin ja numerosarjan. Rekisteröidyttyäsi ensin Parking Energyn käyttäjäksi ja lisättyäsi sovellukseemme aloituspaketista saamasi henkilökohtaisen NFC-tunnisteen sekä QR-koodin, tapahtuu tunnistautuminen jatkossa automaattisesti latauspisteitä käytettäessä. Huomioithan, että QR-koodia tarvitset vain julkisia Parking Energyn latauspisteitä käytettäessä.

 

Tilaa aloituspaketti