PE-quickconnector-1920-1170x600.jpg

Tilaa maksuton Parkkisähkön aloituspaketti

Lataaminen Parkkisähkön latauspisteellä onnistuu Parkkisähkö-mobiilisovelluksella. Latauspisteelle tunnistautumiseen voit käyttää myös mitä tahansa NFC-tunnisteista korttiasi, kuten matkakorttia, sen jälkeen kun olet kerran rekisteröinyt korttisi latauspisteellä.

Parkkisähkön aloituspaketti sisältää auton latausjohtoon liitettävän NFC-tunnisteen. Jolloin tunniste on jatkuvasti johdossa mukana eikä erillistä tunnistautumista tarvita. Kätevää varsinkin usein lataavalle.

 

Voit tilata aloituspaketin veloituksetta linkin takana olevella lomakkeella.

 

Ilmainen mobiilisovellus

Parkkisähkön mobiilisovelluksella hoidat kätevästi kaikki sähköauton lataukseen tai tavallisen auton lämmitykseen liittyvät toimet. Voit rekisteröidä useampia tunnisteita, seurata latauksen statusta tai käyttää älykästä etäohjausta ja ajastusta lämmityksen käynnistykseen. Löydät sovelluksen avulla myös lähimmät vapaat julkiset latauspisteet.

Sovelluksen saat Android ja Apple IOS puhelimiin. Lataa sovellus sovelluskaupastasi.

Google play logo.png
Apple store logo.jpg
app1.webp
app2.webp
app3.webp
app4.webp
 

Julkiset latauspisteet

Service map.png

Parkkisähkön julkisia latauspisteitä Helsingin keskustassa - katso ajantasainen tieto webistä app.parkkisahko.fi

Parkkisähkön latausasiakkaana voit koti- ja työpaikkalatauksen lisäksi käyttää julkisia Parkkisähkön latauspalveluita samalla tunnisteella. Mittaamme eri pisteissä lataamasi sähkön määrän ja laskutamme kaikki samalla kertaa valitsemallasi maksutavalla - useimmiten kuun lopussa yhdellä koontilaskulla. 

Latauspisteiden runsaan määrän vuoksi vapaita paikkoja on yleensä hyvin saatavilla. Perustason latauspisteissä (3,7 kW) ei ole aikaveloitusta, joten voit huoletta jättää autosi lataukseen vaikka työpäivän ajaksi. Tehokkaampien latauspisteiden (22 kW) saatavuuden nopeampaa latausta tarvitseville ohjaamme pienellä aikaveloituksella.

 

Ajantasaisen tiedon saat kätevästi Parkkisähkön maksuttomasta kännykkäapista (Android ja Apple puhelimille) sekä webistä osoitteesta app.parkkisahko.fi.

Aimo%20Park%20logo%20200_edited.jpg

Aimo Park tarjoaa Parkkisähkön latauspalvelua Helsingissä

www.aimopark.fi 

autoparkki-logo_edited.png

Autoparkki tarjoaa Parkkisähkön latauspalvelua Helsingissä

www.autoparkki.fi 

Europark logo.jpg

EuroPark tarjoaa Parkkisähkön latauspalvelua Helsingissä

www.europark.fi 

Finnpark%20logo%20200_edited.jpg

Finnpark tarjoaa Parkkisähkön latauspalvelua Tampereella ja Helsingissä

www.finnpark.fi 

Julkiset latauspisteet Tampere.png

Parkkisähkön julkisia latauspisteitä Tampereen seudulla - katso ajantasainen tieto webistä app.parkkisahko.fi

 

Kartoitukset

Parkkisähkön kartoituksella kiinteistö saa kerralla tietoonsa sähkökaapelointinsa nykytilan ja sen kapasiteetin riittävyyden sähköautoille.

Ajantasainen tieto antaa taloyhtiöille ja kiinteistöille hyvän perustan päätöksenteon pohjaksi.

Kartoituksen hinta: 496,00 € (sis. alv) + matkakulut

Tilaa kartoitus yhteyslomakkeella täältä:

Kartoituksessa selvitetään:

 • Sähköjärjestelmän rakenne ja kapasiteetti

 • Lämmitystolppien kunto

 • Kaapelointi ja kytkennät

 • Lisäys- ja muutostarpeet

 • Turvallinen tehotaso 

 • Yleisarvio

 

Kiinteistökaapelointi ja latausvalmius

PE solution.png

Parkkisähkön kehittämä patentoitu pikaliittimiin perustuva kaapelointi-järjestelmä mahdollistaa aivan uuden tavan tuoda sähköautojen latausvalmius kustannutehokkaasti kaikille autopaikoille.

Pikaliittimemme saa sekä seinä- että tolppakiinnitteisinä. Niiden avulla suurenkin kiinteistön sähköistys onnistuu helposti. Kaapeloinnin kokonaiskustannukset ovat yleensä noin 70% edullisempia kuin perinteiset yksittäisasennukset. Sähköautojen yleistyessä avoin rajapinta sallii eri valmistajien laitteiden helpon asennettavuuden ja kokonaisuuden hallinnan.

Sähköauton latausvalmius koko pysäköintialueelle

 • Jokaiselle tai useammalle autopaikalle asennetaan Parkkisähkön pikaliitin

 • Pikaliitin on Parkkisähkön kehittämä liitin, johon sähköauton latauspiste voidaan asentaa minuuteissa

 • Sähkö kaapeloidaan kiinteistön sähkökeskuksesta

 • Pikaliittimeen voidaan asentaa myös perinteinen polttomoottoriauton lämmityslaite

 • Pysäköintipaikoilla on aina oikea määrä latauslaitteita

PPole_300.jpg
PWall_300.jpg
 

Latauslaitteet ja palvelu

Meiltä saat kattavan valikoiman kiinteistölautaukseen suunniteltuja sähköautojen latauslaitteita. Pikaliitinjärjestelmämme mahdollistaa laitteiden nopean ja kustannustehokkaan asentamisen ja ylläpidon. Voit liittää samaan järjestelmään eri tehoisia ja jopa eri valmistajien laitteita, ja kaikki toivat saumattomasti yhteen.

Tarjoamme laitteita pääsääntöisesti palveluna, jolloin maksat edullisen kuukausimaksun lisäksi vain asennuksen ja käyttöönoton kattavan aloituksen sekä tietenkin sähkönkulutuksen todellisten kulujen mukaan.

Laitevalikoimamme kasvaa jatkuvasti ja saamme ekosysteemiimme myös uusia laitevalmistajia monipuolistamaan jo hyvää valikoimaamme. Päivitys uusiin ja tehokkaampiin laitteisiin käy helposti ja vaivattomasti, palvelumallissamme et joudu investoimaan kalliisiin laitteisiin vaan voit joustavasti siirtyä uuteen palvelupakettiin. Järjestelmä mahdollistaa myös erityisesti yritys- ja vuokrakäyttöön soveltuvat lyhyemmät palvelusopimukset. 

Kattava valikoima laadukkaita latauslaitteita:

 • Kaikki laitteet ovat yhteensopivia Parkkisähkön pikaliitin-kaapelointijärjestelmän kanssa.

 • Älykkäät latauslaitteet tukevat myös käyttäjäkohtaista mittarointia ja kiinteistökohtaista tehonhallintaa Parkkisähkön taustajärjestelmien tuella - et tarvitse erillisiä optioita, laitteita tai muita lisäkustannuksia.

 • Fibox latausrasiat (Base ja 230) voidaan toimittaa tyhjinä tai eri konfiguraationa (1 tai 2 Parkkisähkön 3,7kW Älyschukoilla).

 • Fibox 7,4kW latausasemat toimitetaan kiinteällä latauskaapelilla varustettuina. Voit valita joko kaksiporttisen Type2 latausaseman tai yhdistää yksiporttisen Type2 latausaseman ja 3.7kW Älyschukon samaan laitteeseen.

 • Korkeampaa tehoa tarvitseville tarjoamme Alfenin laadukkaan 22kW kaksiporttisen latausaseman Parkkisähkön pikaliittimellä ja täydellä Parkkisähkön taustajärjestelmien toiminnallisuudella. Voit tutustua laitteisiin vaikka EuroPark P-CityForumin julkisella latauspalvelulla.

PFibox74_300.jpg
pFibox74-2_300.jpg
PAlfen22_300.jpg

Type 2 latauslaitteet Parkkisähkön pikaliitin-kaapelointijärjestelmään

PFiboxBase_300.jpg
PFibox230_300.jpg

Fibox latausrasiat Parkkisähkön pikaliitin-kaapelointijärjestelmään

 
 

ARA tuki

"Sähköautojen latausinfra-avustuksella edistetään sähköautojen kotilatausmahdollisuuksien yleistymistä ja siten sähköautokannan kasvua kansallisen ilmasto- ja energiastrategian tavoitteiden mukaisesti."

- Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA)

Parkkisähkön kaapelointijärjestelmä ja latauslaitteet täyttävät ARA-tuen vaatimukset. Voit saada jopa 50% tukea koko parkkialueesi sähköistämiseen ja sähköautojen latausvalmiuden asentamiseen.

Päivitämme tarkemmat tiedot tänne huhtikuun kuluessa, mutta voit kysyä tietoa suoraan myynniltämme yhteyslomakkeella täältä

 

Yleiskuvaus sähköautojen latausinfra-avustuksesta oheisessa ARA päivän esityksessä - ladattava linkki tässä (pdf)

"Sähköautojen lataustolppaan saatava tuki kasvoi moninkertaiseksi

ARA voi tänä vuonna myöntää tukea runsaalle 5 000 lataustolpalle yhteensä yli viisi miljoonaa euroa."

 

- YLEn verkkosivut 07.01.2020 - lue lisää täältä

Lisätietoa ARA tuen hakemista löydät Hakuohjeesta täältä (pdf).

ARA-esitys.png

Yleistietoa ARA tuesta

ARA-hakuohje.png