Parkkisähköltä usein kysyttyjä kysymyksiä

Täältä löytyy vastauksia Parkkisähköä ja Parkkisähkön palvelua koskeviin kysymyksiin, joita meille on esitetty. Jos jokin jää askarruttamaan, lisää kysymyksiä saa mielellään esittää yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse info@parkkisahko.fi.

 

Yleiset

Parkkisähkön toimisto on Helsingissä. Toimitatteko silti myös muualle Suomeen?

Parkkisähkön palvelu on saatavissa kaikkialle Suomeen. Pääkaupunkiseudun lisäksi olemme tehneet kartoituksia mm. Turkuun, Janakkalaan, Jyväskylään, Ouluun ja Lappeenrantaan. Kartoituksen hinta on myös aina sama kohteen sijainnista riippumatta.

 

Haluaisimme kutsua Parkkisähkön edustajan paikan päälle (esim. taloyhtiön kokoukseen) esittelemään palvelua. Onnistuuko?

Parkkisähkö esittelee palveluaan mielellään myös asiakkaidensa luona. Käynnit pääkaupunkiseudulle ja lähialueille onnistuvat yleensä pienelläkin varoitusajalla. Teemme tarvittaessa käyntejä kauemmaskin.

Saako Parkkisähköltä Type 2 -latauslaitteita?

Parkkisähkön Type 2 -laite on kehitteillä ja saatavilla näillä näkymin vuoden 2018 aikana. 

Tulisiko latauslaitteiden asentaminen huomioida jo uudistuotannon suunnittelu-/rakennusvaiheessa vai pitäisikö laitteet lisätä vasta jälkiasennuksena?

Mitä aikaisemmassa vaiheessa latausasioista huolehditaan, sitä parempi! Hyvällä suunnittelulla voi säästää kustannuksissa ja optimoida kaapeloinnin mahdollisimman tehokkaaksi. Laitteet on tietenkin mahdollista lisätä jälkikäteenkin, jolloin joudutaan yleensä käyttämään olemassa olevaa kaapelointia, joka saattaa asettaa rajoituksia latausteholle.

Yritin soittaa numeroonne, mutta kukaan ei vastannut. Mitä tämä tällainen on?

Valitettavasti emme aina ole paikalla vastaamassa puhelimeen, koska olemme pieni startup-yritys. Toisaalta meille voi koettaa soittaa myös iltaisin. Jos asialla on kiire, kannattaa lähettää sähköpostia osoitteeseen info@parkkisahko.fi ja mainita viestissä puhelinnumero, josta Teidät tavoittaa tai ottaa yhteyttä nettisivujen yhteydenottolomakkeella.

 

Palvelun käyttö

Voiko latauspisteitänne käyttää muuhunkin kuin sähköautojen lataamiseen?

Kyllä! Parkkisähkön latauspisteistä saa ihan tavallista sähköä, jota voi käyttää mihin vain.

Parkkisähkön mobiilisovellus on saatavilla vain iOS- ja Android-puhelimiin. Mitä teen, jos minulla ei ole sellaista puhelinta?

Ei hätää! Voimme tehdä rekisteröitymisen puolestanne. Otattehan yhteyttä Parkkisähköön.

Yritin rekisteröityä Parkkisähkön käyttäjäksi, mutta mobiilisovelluksenne kysyy jotain koodia. Mikä se on ja mistä sellaisen saa?

Parkkisähkön käyttäjäksi rekisteröitymiseen tarvitaan aloituspaketti, joita on jaossa mm. pysäköintihalleissa latauspisteidemme yhteydessä. Aloituspaketin voi myös tilata nettisivujemme kautta, jolloin lähetämme sen veloituksetta Teille postitse ilmoittamaanne osoitteeseen. Aloituspaketissa on pitkä numeroista ja kirjaimista muodostuva koodi, joka yksilöi mukana tulevan tunnisteen. Kyseinen koodi on syötettävä rekisteröitymisen yhteydessä mobiiliapplikaatioon. Tämä tarvitsee tehdä vain yhden kerran. Koodin voi myös skannata, mikäli puhelimessa on QR-koodin tunnistus.

Automerkkiäni/-malliani ei löydy mobiilisovelluksenne valikosta. Miten toimin?

Otattehan yhteyttä Parkkisähköön yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse info@parkkisahko.fi, niin lisäämme kyseisen automallin sovellukseemme.

Onko mahdollista rekisteröidä yritys Parkkisähkön käyttäjäksi?

Kyllä! Yritykset voivat rekisteröityä Parkkisähkön asiakkaaksi samalla tavoin kuin yksityishenkilötkin. Mobiilisovelluksessa yrityksen nimen voi toistaiseksi kirjoittaa etu- tai sukunimikenttään; laskutushenkilömme korjaa tiedot näkymään oikein. Nettikäyttöliittymässämme yrityksen nimelle on oma kenttänsä.

Mitä tapahtuu, jos auton akku tulee täyteen, mutta latausjohto on edelleen kiinni latauspisteessä? Juokseeko sähkölaskutus koko ajan?

Ei haittaa, vaikka johto olisi pitkäänkin kiinni ”turhaan”. Parkkisähkön latauslaite lakkaa lataamasta, kun akku tulee täyteen. Tämän jälkeen ei tietenkään kerry myöskään sähkölaskua.

Kartoitus

Mitä Parkkisähkön kartoitus maksaa? Mitä se sisältää?

Tällä hetkellä kartoituksemme hinta on 496 euroa (sis. alv). Kartoituksessa tarkastetaan pysäköintialueen sähköjärjestelmien soveltuvuus sähköautojen lataamiseen. Sähköpääkeskus, johdotukset, sähkönsyötöt ja lämmitystolpat käydään läpi sekä sähköpiirustusten perusteella että tietenkin myös paikan päällä. Kerättyjen tietojen perusteella kiinteistölle laaditaan kartoitusraportti, joka sisältää mm. laskelman kuinka monta sähköautoa kiinteistössä voidaan ladata turvallisesti yhtä aikaa. Lisäksi raportissa on muutama ehdotus miten lataus kannattaisi toteuttaa kiinteistössä.

Miten tilaan Parkkisähkön kartoituksen taloyhtiöön tai liikekiinteistöön?

Kartoituksen voi tilata ottamalla yhteyttä Parkkisähköön joko sähköpostitse info@parkkisahko.fi tai yhteydenottolomakkeella.

Maksut ja laskutus

Kuinka paljon lataaminen maksaa Parkkisähkön julkisissa latauspisteissä?

Latauksen hinta julkisissa latauspisteissämme on riippuvainen kiinteistön sähkösopimuksesta. Lataus vaihtelee 0,12 ja 0,16 euron välillä. Mitään kertamaksuja tai aikaperusteisia maksuja niissä ei ole. Kuukausimaksuja perimme ainoastaan käyttäjien ”omista” latauspisteistä (esim. kotipihalla omassa parkkiruudussa). Huomioittehan kuitenkin, että pysäköintioperaattorit (esim. EuroPark) perivät varsinaisesta pysäköinnistä omat maksunsa.

Voiko taloyhtiö periä asukkailta edelleen vuokraa autopaikoista, vaikka niissä olisi Parkkisähkön latauslaitteet?

Taloyhtiö voi päättää periä vuokraa autopaikoista, mutta nyt kun autoilijat maksavat sähköstä itse, olisi kenties asiallista pienentää autopaikkojen vuokraa. Parkkisähkö ei kuitenkaan puutu tähän, vaan se on jokaisen taloyhtiön oma päätös.

Kuka toimittaa sähkön, jos otamme Parkkisähkön palvelun? Kuka maksaa sähköstä?

Sähkö tulee sähköyhtiöltä. Parkkisähkön palvelun kannalta ei ole merkitystä mikä sähköyhtiö on kyseessä (kaikki käyvät).

Parkkisähkön latauspisteistä käytetty sähkö tulee aina käyttäjälle maksettavaksi, jollei muusta erikseen sovita. (Vaikkapa yritykset voivat halutessaan maksaa työntekijöidensä tai asiakkaidensa sähkönkäytön liikekiinteistöissä.)

Latauspisteet tunnistavat käyttäjät pienen NFC-tekniikkaan perustuvan tunnisteen avulla. Ottaessaan Parkkisähkön palvelun käyttöön jokainen käyttäjä saa oman tunnisteen, joka täytyy rekisteröidä aluksi (se on helppoa ja nopeaa). Tunniste kiinnitetään latauspistokkeeseen. Ilman tunnistetta latauspisteistä ei tule sähköä. Latauspisteissä on mittari, joka mittaa kulutetun sähkön määrän. Tällä tavoin Parkkisähkö osaa laskuttaa kultakin käyttäjältä juuri hänen käyttämänsä sähkön.

Jos taloyhtiö on sähköyhtiön asiakas, mutta autoilijat maksavat sähköstä Parkkisähkölle, eikö taloyhtiö joudu tässä maksumieheksi?

Taloyhtiö ei joudu maksamaan autoilijoiden kuluttamaa sähköä, sillä Parkkisähkö hyvittää kulutetun sähkön hinnan taloyhtiölle (eli maksaa rahat taloyhtiön tilille). Taloyhtiö maksaa toki edelleen sähkölaskunsa suoraan sähköyhtiölle. 

Miten Parkkisähkö veloittaa sähkön ja kk-maksut? Luottokortillako?

Parkkisähkö lähettää asiakkailleen laskut joko postitse tai verkkolaskuna. Luottokorttitietoja emme kerää.

Kuinka usein laskutatte?

Veloitamme käytetyn sähkön ja kuukausimaksut kerran kuukaudessa, mikäli laskutusraja täyttyy.