Tietopankki

Tästä osiosta löydät ilmaisia oppaita ja muuta tietoa liittyen sähköautojen lataukseen ja Parkkisähköön.

Parkkisähkö on suomalainen vuonna 2014 perustettu sähköautojen latausteknologioitaa kehittävä ja latauspalveluita tuottava kasvuyritys. Olemme johtava kiinteistölatauksen edelläkävijä koko maailman tasolla.

Lue lisää

Oppaat ja esitteet

Opas sähkösuunnittelijoille

Oppaasta löytyy tietoa sähkösuunnittelijoille ja -urakoitsijoille asioista, joita järjestelmää suunniteltaessa on syytä ottaa huomioon.

Lataa opas

Opas rakennuttajille

Kattava tietopaketti rakennusliikkeille ja rakennuttajille sähköautojen latausratkaisuista asuin- ja toimitila kiinteistöjen pysäköintialueisiin.

Lataa opas

Esite taloyhtiöille

Parkkisähkön esite skaalautuvasta sähköautojen latauspalvelusta taloyhhtiöille ja kiinteistöille.

Lataa esite

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Tälle sivulle on koottu usein kysyttyjä kysymyksiä Parkkisähkön latausratkaisusta, sopimuksista, hinnoista, laskutuksesta ja latauspisteiden käytöstä.

Mikäli et kuitenkaan löydä vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Katso kysymykset

Latauslaitteet

Parkkisähköllä on kattava valikoima kiinteistölataukseen suunniteltuja sähköautojen latauslaitteita. Ainutlaatuinen pikaliitinjärjestelmä mahdollistaa laitteiden nopean ja kustannustehokkaan asentamisen ja ylläpidon.

Samaan järjestelmään voi liittää eri tehoisia ja jopa eri valmistajien laitteita, ja kaikki toimivat saumattomasti yhteen.

Lue lisää

Palkittu pikaliitinjärjestelmä

Parkkisähkön pikaliitinjärjestelmän avulla kiinteistö saa hoidettua kerralla sähköautojen lataukseen liittyvät tulevaisuuden tarpeensa kerralla, ilman vanheneviin laitteisiin sitoutumista. Asennuksessa jokaiseen pysäköintiruutuun asennetaan pikaliitin, minkä jälkeen parkkiruudussa on latausvalmius. Kun tämä on tehty, latauslaitteen kiinnittäminen pikaliittimeen tapahtuu minuuteissa. Latauslaitteitavoidaan asentaa, siirtää ja poistaa aina sen hetkisen tarpeen mukaan.

Lue lisää

Lue lisää sähköautojen latauksesta

Älykäs kuormanhallinta

Älykäs kuormanhallinta huolehtii sähkön riittävyydestä koko parkkialueella. Tämän ansiosta pienestäkin pääkeskuksesta riittää virtaa kaikkien autojen lataamiseen.

Lue lisää

Laadukkaat latauslaitteet

Parkkisähköllä on erilaisia kiinteistölataukseen suunniteltuja sähköautojen latauslaitteita. Pikaliitinjärjestelmä mahdollistaa laitteiden nopean asentamisen ja ylläpidon.

Lue lisää

Kiinteistön kartoitus

Parkkisähkö-kartoituksessa selvitetään taloyhtiön sähköjärjestelmän ja pysäköintialueen valmius sähköautojen turvalliseen lataamiseen.

Lue lisää

Hyödynnä ARA-tuki

Taloyhtiöt voivat saada jopa 90 000 euroa lautasinfra-avustusta ARA:lta vuoden 2021 loppuun asti

Lue lisää