Parkkisähkön latauspalvelu auton lämmitystolppiin:

 • Yhdenvertainen osakkaille ja asukkaille
 • Taloyhtiö ei sitoudu laitteisiin
 • Ei kuluja taloyhtiölle sähköremontista
 • Sähkön automaattinen mittarointi ja laskutus käyttäjältä taloyhtiölle
 • Skaalautuva

Parkkisähkön latauspalvelu auton lämmitystolppiin:

 • Yhdenvertainen osakkaille ja asukkaille
 • Taloyhtiö ei sitoudu laitteisiin
 • Ei kuluja taloyhtiölle sähköremontista
 • Sähkön automaattinen mittarointi ja laskutus käyttäjältä taloyhtiölle
 • Skaalautuva

Parkkisähkön paketilla taloyhtiön parkkipaikan haltijat voivat päivittää auton lämmitystolpan sähköautojen latauspisteeksi omalle parkkipaikalleen.

Paketti on maksuton eikä se sido tilaajaa.

Paketti sisältää:

 • Sopimuspohjat taloyhtiölle ja osakkaalle
 • Ohjeet latauspisteen tilaamiseen
 • Asukastiedotepohja taloyhtiön käyttöön
 • Latauslaitteen tilauslomake

Latauspisteen kustannus parkkipaikan haltijalle:

Aloitusmaksu250 € (sis.alv)
Palvelumaksu15 €/kk (sis.alv)
Sähkön hintaKiinteistön sähkösopimuksen mukaan + 0,02 €/kWh

Latauspiste mittaroi kulutetun sähkön käyttäjäkohtaisesti ja ladattu sähkö tilitetään taloyhtiölle automaattisesti

Älykäs tehonhallinta jakaa sähköä tasaisesti kaikille autoille ja parkkialueen sähkökapasiteetti riittää useammalle autolle

Useat turvaominaisuudet takaavat, että lataus on aina sähköturvallista

Käyttäjä maksaa lataamansa sähkön

Käyttäjähinta 15 €/kk (sis. alv) + ladattu sähkö

Näin tilaaminen tapahtuu:

1. Taloyhtiö/kiinteistö ja Parkkisähkö sopivat latauksen järjestämisestä pysäköintipaikoille ja sähkön tilittämisestä

 

2. Autopaikan haltija tilaa latauspisteen Parkkisähköltä

 

3. Parkkisähkön sähköasentaja asentaa latauspisteen

 

4. Latauspiste on käyttövalmis

 

Usein kysytyt kysymykset

Yleiset

Koituuko sähköautojen lataamisesta taloyhtiölle kustannuksia?

Ei koidu: Latauspalvelun tilannut pysäköintipaikan haltija maksaa latauspisteen asennuskustannukset, palvelumaksut ja kuluttamansa sähkön.

Kuka maksaa sähköauton lataamiseen kuluvan sähkön?

Käyttäjä maksaa Parkkisähkölle kulutetusta sähköstä. Käyttäjä tunnistautuu latauspisteelle auton latausjohtoon liitettävällä NFC-tunnisteella. NFC-tunniste toimitetaan käyttäjälle latauspisteen toimituksen yhteydessä. NFC-tunniste on myös tilattavissa ilmaiseksi osoitteessa www.parkkisahko.fi

Parkkisähkö tilittää latauksesta maksetun rahan edelleen taloyhtiölle. Taloyhtiö määrittää sähkön yksikköhinnan.

Noudattavatko laitteet Kiinteistöliiton ohjeistamaa yhdenmukaisuusperiaatetta taloyhtiössäni?

Kyllä noudattavat. Parkkisähkön laitteet eivät estä pysäköintialueen infrastruktuurin muuta käyttöä, ja laitteen voi tilata kuka vain alueen käyttäjä. Laitteet asennetaan omakustanteisesti, ja kulutettu taloyhtiön sähkö tilitetään taloyhtiölle tai kiinteistön sähköliittymän omistavalle taholle.

Missä kulkee taloyhtiön vastuurajapinta?

Taloyhtiö on vastuussa omasta infrastruktuuristaan, joka ulottuu älymoduuliin asti. Piharasia ja lämmitystolppa (älymoduuleja lukuun ottamatta) sekä parkkialueen muu sähköinfrastruktuuri ovat taloyhtiön vastuulla.

 

Laskutus ja sopimus

Miten usein palvelumaksut laskutetaan?

15 euron kuukausittainen palvelumaksu voidaan laskuttaa joka kuukausittain tai neljännesvuosittain.

Miten usein sähkölaskut maksetaan?

Lähetämme sähkölaskut kuukausittain, mikäli laskutettava summa kuukausimaksuineen on vähintään 20 € + alv, Muussa tapauksessa lasku lähetetään vasta, kun laskutusraja ( 20 € + alv) on täyttynyt.

Mitä laitteen käyttö maksaa?

Laitteen käytön kWh-hinnan määrää taloyhtiö. Parkkisähkö veloittaa aina 0,02 €/kWh:n suuruisen laskutuslisän. Tyypillisesti latauksen hinta kokonaisuudessaan on 0,12 €/kWh (sis. alv).

Kuka määrittää sähkön hinnan?

Parkkisähkö veloittaa aina 0,02 €/kWh:n suuruisen laskutuslisän. Taloyhtiö puolestaan määrittää mikä on taloyhtiölle hyvitettävän osuuden määrä, joka tarkistetaan vuosittain.

Mikä on sopimuksen kesto?

Sopimuksen kesto on 12 kuukautta, jonka jälkeen se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana.

Kuinka sopimuksen voi irtisanoa?

Sopimuksen voi irtisanoa ilmoittamalla sähköpostitse osoitteeseen info@parkkisahko.fi tai kirjeitse osoitteeseen Parkkisähkö Oy, Melkonkatu 22 A, 00210 Helsinki. Sopimuksen irtisanomisaika on yksi kuukausi.

Kuka omistaa laitteet?

Parkkisähkö omistaa älymoduulit, mutta kaikki niiden ulkopuolinen infrastruktuuri mukaan lukien piharasia on pysäköintipaikan haltijan tai taloyhtiön omaisuutta.

Mikä on laitteen toimitusaika?

Laitteen toimitusaika on enintään 2 kuukautta, mutta yleensä muutamia päiviä. Vahvistamme tarkemman toimitusajan viikon sisällä tilauksesta.

Mikä on laitteiden takuuaika?

Piharasiassa, älymoduulissa ja sähköasennustöissä on kahden vuoden takuu.

Entä jos älymoduuli menee rikki?

Parkkisähkö on vastuussa älymoduulien toimivuudesta ja korjaa niihin liittyvät viat kahden arkipäivän kuluessa sisällä siitä, kun on saanut vikailmoituksen. Parkkisähkö ei kuitenkaan ole vastuussa ilkivallasta tai mahdollisista väärinkäytöstä johtuvista vioista.

Entä jos piharasia menee rikki?

Mikäli piharasia menee rikki takuuaikana, Parkkisähkö on velvollinen korjaamaan kaikki mahdolliset viat, mikäli ne eivät johdu ilkivallasta tai väärinkäytöstä.

Sähköjärjestelmä

Onko lämpötolppaan asennetusta älymoduulista lataaminen turvallista?

Kyllä on: Autojen latauskaapelit on varustettu rajoittimilla, jotka rajoittavat latausvirran automaattisesti turvalliselle tasolle. Parkkisähkön älymoduulissa on lisäksi aktiivinen lämmönhallinta, joka katkaisee sähkönsyötön automaattisesti, jos lämpötila on vaarassa nousta korkeaksi.

Kuinka moni autoilija voi ladata autonsa lämpötolppiin asennetuista älymoduuleista?

Suomalaiset ajavat vuorokaudessa keskimäärin noin 50 km. Jotta sähköautoilijat saavat ladattua tätä matkaa vastaavan määrän sähköä yön aikana (10 h), tarvitaan vähintään 4 ampeerin kapasiteetti latauspistettä kohden.

Voitkin arvioida latauspisteiden maksimimäärän sulakekapasiteetin avulla jakamalla sulakkeiden yhteenlasketun kapasiteetin 4 A:lla.

Esimerkki: Parkkialueen sähkönsyöttö on 3 x 25 A sulakkeiden takana. Tällöin parkkialueen sähkönsyöttö kestää 3 x 25 A / 4 A = 18 latauspistettä.

Kuinka paljon sähköä sähköautoilijat voivat ladata pysäköintialueelta nykyisen sähköjärjestelmän kapasiteetilla?

Laske parkkialueen pääsulakkeiden kapasiteetti yhteen ja jaa se latauspaikkojen lukumäärällä.

Voit arvioida alla olevasta taulukosta montako kilometriä keskimäärin sähköautoilijat voivat yön aikana (10 h) ladata latauspaikkakohtaisen mitoituksen avulla:

4 A: 50 km

6 A: 75 km

10 A: 125 km

16 A: 175 km

Esimerkki: Parkkialueen syöttö on 3 x 25 A sulakkeiden takana, ja parkkialueella on 10 latauspistettä. Latauspistekohtainen kapasiteetti on tällöin 3 x 25 A / 10 = 7,5 A. Yllä olevasta taulukosta nähdään, että autoilijat voivat ladata hieman alle 100 km yön aikana.

Kuinka sulakesuojaus toimii?

Parkkisähkön älymoduuli varmistaa aina ennen latauksen aloitusta, että sulakkeissa on käyttämätöntä kapasiteettia. Mikäli näin ei ole, autoilija siirtyy jonoon, kunnes yksi jo lataava auto on ladannut vähintään tunnin, minkä jälkeen latausvuoroa kierrätetään.

Taloyhtiön lämpötolppia käytetään ahkerasti aamuisin. Rajoittaako tämä sähköautojen lataamista?

Kyllä rajoittaa. Emme pysty mittaamaan lämmityskäyttöön menevän sähkön määrää, minkä takia se arvioidaan. Yleisesti sähköauton lataamiselle suunnattua kapasiteettia kannattaa pakkasaamuina rajoittaa klo 6.00 – 10.00. Rajoittaminen tapahtuu automaattisesti, mutta taloyhtiön täytyy aktivoida rajoitus ottamalla yhteyttä Parkkisähköön info@parkkisahko.fi.

Latauspisteen käyttö

Mitä asennus maksaa?

250 € (sis. alv)

Mitä latauspalvelun käyttö maksaa?

Parkkisähkön palvelumaksu on 15 €/kk (sis. alv) per älymoduuli. Ladatun sähkön kWh-hinnan määrää taloyhtiö.Parkkisähkö veloittaa aina 0,02 €/kWh:n suuruisen laskutuslisän. Tyypillisesti latauksen hinta kokonaisuudessaan on 0,12 €/kWh (sis. alv).

Mistä voin pyytää apua mahdollisessa vikatilanteessa tai käyttöönoton kanssa?

Apua voi pyytää Parkkisähkön asiakaspalvelusta sähköpostitse osoitteesta info@parkkisahko.fi ja puhelimitse numerosta 0400 528 166.

Kuinka rekisteröidyn latauspisteen käyttäjäksi?

Käyttäjäksi voi rekisteröityä iOS-, Android- ja Web-applikaatioilla. iOS- ja Android-sovellukset ovat ladattavissa ilmaiseksi Apple Storesta ja Google Play -kaupasta. Muita älylaitteiden käyttöjärjestelmiä ja internet-käyttöä varten löytyy web-applikaatio osoitteesta https://app.parkkisahko.fi.

Voinko käyttää samaa tunnistetta muissa Parkkisähkön latauspisteissä?

Kyllä, tunnistettasi voi käyttää kaikissa Parkkisähkön latauspisteissä. Laite tunnistaa sinut automaattisesti ja kohdistaa laskut rekisteröitymisen yhteydessä annettuun osoitteeseen. Huomioithan, että sähkön hinta voi vaihdella Parkkisähkön eri latauspisteiden välillä. Parkkisähkön julkiset latauspisteet löytyvät osoitteesta: https://app.parkkisahko.fi

Tilaa Parkkisähkön paketti latauspisteen tilaamiseksi. Paketti on ilmainen eikä sido tilaajaa.

Haluan paketin kirjeitse

6 + 8 =

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää

15 + 13 =