Usein kysytyt kysymykset

Yleiset kysymykset

Koituuko sähköautojen lataamisesta taloyhtiölle kustannuksia?

Ei koidu: latauspalvelun tilannut autoilija maksaa latauspisteen asennuskustannukset, palvelumaksut ja kuluttamansa sähkön.

Kuka maksaa sähköauton lataamiseen kuluvan sähkön?

Taloyhtiö/kiinteistö määrittää sähkön hinnan. Käyttäjä maksaa Parkkisähkölle kulutetun sähkön. Käyttäjä tunnistautuu latauspisteellä latausjohtoon liitettävällä NFC-tunnisteella. Tunniste toimitetaan käyttäjälle latauspisteen asennuksen yhteydessä. Tunniste on myös tilattavissa veloituksetta osoitteessa <www.parkkisahko.fi>.

Parkkisähkö hyvittää latausmaksut taloyhtiölle/kiinteistölle.

Noudattavatko laitteet Kiinteistöliiton ohjeistamaa yhdenmukaisuusperiaatetta taloyhtiössäni?

Kyllä noudattavat. Laitteet asennetaan omakustanteisesti, ja kulutettu sähkö hyvitetään taloyhtiölle/kiinteistölle.

Missä kulkee taloyhtiön vastuurajapinta?

 

Taloyhtiö/kiinteistö on vastuussa omasta sähköinfrastruktuuristaan, mukaan lukien piharasiasta ja lämmitystolpasta. Älymoduulit ovat Parkkisähkön vastuulla.

Laskutus ja sopimus

Miten usein palvelumaksut laskutetaan?

Palvelumaksu laskutetaan kerran kuukaudessa, mikäli laskutusraja täyttyy.

 

Paljonko sähkö maksaa?

 

Sähkön kWh-hinnan määrittää taloyhtiö. Parkkisähkö veloittaa laskutuslisän (0,02 euroa/kWh, sis. alv).

 

Mikä on sopimuksen kesto?

 

Sopimuksen kesto on 24 kuukautta, jonka jälkeen se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana kolmen kuukauden irtisanomisajalla.

 

Miten sopimuksen voi irtisanoa?

 

Sopimuksen voi irtisanoa ilmoittamalla sähköpostitse osoitteeseen <info@parkkisahko.fi> tai kirjeitse osoitteeseen Parkkisähkö Oy, Itälahdenkatu 18 A, 00210 Helsinki. Sopimuksen irtisanomisaika on kolme kuukautta.

Kuka omistaa laitteet?

Parkkisähkö omistaa älymoduulit, mutta kaikki muu infrastruktuuri mukaan lukien piharasia on taloyhtiön/kiinteistön omaisuutta.

Mikä on laitteen toimitusaika?

Laitteen toimitusaika on enintään 2 kuukautta, mutta yleensä muutamia päiviä. Vahvistamme tarkemman toimitusajan kahden viikon sisällä tilauksesta.

Mikä on laitteiden takuuaika?

Piharasiassa, älymoduulissa ja sähköasennustöissä on kahden vuoden takuu.

Entä jos älymoduuli menee rikki?

Parkkisähkö on vastuussa älymoduulien toimivuudesta ja korjaa niihin liittyvät viat kahden arkipäivän kuluessa siitä, kun on saanut vikailmoituksen. Parkkisähkö ei kuitenkaan ole vastuussa ilkivallasta tai mahdollisista väärinkäytöstä johtuvista vioista.

Entä jos piharasia menee rikki?

Mikäli piharasia menee rikki takuuaikana, piharasian valmistaja on velvollinen korjaamaan kaikki mahdolliset viat, mikäli ne eivät johdu ilkivallasta tai väärinkäytöstä.

Sähköjärjestelmä

Onko lämpötolppaan asennetusta älymoduulista lataaminen turvallista?

Kyllä on: autojen latauskaapelit on varustettu rajoittimilla, jotka rajoittavat latausvirran automaattisesti turvalliselle tasolle. Parkkisähkön älymoduulissa on lisäksi aktiivinen lämmönhallinta, joka katkaisee sähkönsyötön automaattisesti, jos lämpötila on vaarassa nousta liian korkeaksi.

Kuinka kauan kestää ladata autoa lämpötolppiin asennetuista älymoduuleista?

Suomalaiset ajavat vuorokaudessa keskimäärin noin 50 km. Sähköautoilijat saavat ladattua tätä matkaa vastaavan määrän sähköä noin 3 – 4 tunnissa. Näin ollen yön aikana (10 – 12 h) pystytään lataamaan lähes neljä kertaa keskimääräisen ajokantaman verran.

Kuinka paljon sähköä sähköautoilijat voivat ladata pysäköintialueelta nykyisen sähköjärjestelmän kapasiteetilla?

Parkkisähkö tarjoaa taloyhtiöille/kiinteistöille kartoituspalvelua, jossa selvitetään nykyisen sähköjärjestelmän riittävyys. Parkkisähkö-kartoituksen hinta on 496,00 euroa (sis. alv) + mahdolliset matkakulut.

Taloyhtiön lämpötolppia käytetään ahkerasti aamuisin. Rajoittaako tämä sähköautojen lataamista?

Pääsääntöisesti sähköautot ehtivät latautua täyteen yön aikana, jolloin ne eivät ole enää kuormittamassa sähköverkkoa aamulla, kun polttomoottoriautojen lämmitys alkaa.

Latauspisteen käyttö

Mitä asennus maksaa?

Parkkisähköllä on koko Suomen kattava kumppaniverkosto, joka asentaa laitteemme. Pyydä tarjous sähköpostitse tilaukset@parkkisahko.fi!

Mitä latauspalvelun käyttö maksaa?

Palvelussamme on asiakaskohtainen aloitusmaksu sekä toimitusmaksu, jonka suuruus riippuu sijainnista. Palvelumme on saatavissa koko Suomeen.

Parkkisähkön älymoduulista maksetaan kuukausittaista palvelumaksua.

Ladatun sähkön kWh-hinnan määrittää taloyhtiö/kiinteistö. Parkkisähkön laskutuslisä on 0,02 euroa/kWh (sis. alv).

Mistä voin pyytää apua mahdollisessa vikatilanteessa tai käyttöönoton kanssa?

Parkkisähkön asiakaspalvelun tavoittaa sähköpostitse osoitteesta <info@parkkisahko.fi> ja puhelimitse numerosta 0400 528 166.

Kuinka rekisteröidyn latauspisteen käyttäjäksi?

Käyttäjäksi voi rekisteröityä iOS-, Android- ja web-applikaatioilla. iOS- ja Android-sovellukset ovat ladattavissa maksutta Apple Storesta ja Google Play -kaupasta. Lisää tietoa löydät tämän linkin takaa 

Muita älylaitteiden käyttöjärjestelmiä ja internet-käyttöä varten löytyy web-applikaatio osoitteesta <https://app.parkkisahko.fi>.

Voinko käyttää samaa tunnistetta Parkkisähkön julkisissa latauspisteissä?

Voit käyttää tunnistetta kaikissa Parkkisähkön latauspisteissä. Laite tunnistaa sinut automaattisesti, ja laskut lähetetään rekisteröitymisen yhteydessä ilmoittamaasi osoitteeseen. Huomioithan, että sähkön hinta voi vaihdella Parkkisähkön eri latauspisteiden välillä. Parkkisähkön julkiset latauspisteet löytyvät osoitteesta <https://app.parkkisahko.fi>.

Ota yhteyttä

kerromme mielellämme lisää!