Usein kysytyt kysymykset - Parking Energy

Usein kysytyt kysymykset

Tekninen tuki

Käyttäjäksi tulee rekisteröityä iOS- tai Android-applikaatiolla.

Lataa Parking Energy App joko Google Playstä tai App Storesta.

Lisää haluamasi tunnisteet ja maksutapa sovellusta käyttäen.

Rekisteröidyttyäsi käyttäjäksi ja lisättyäsi maksutapasi, voit aloittaa latauksen joko näyttämällä laitteelle applikaatioon lisäämäsi tunnisteen tai lukemalla applikaatiolla laitteessa olevan QR-koodin. Julkisissa latauspisteissä voit myös valita latauspisteen suoraan applikaation kartan listalta.

Lataus lopetetaan irroittamalla latauskaapeli ensin autosta ja sitten latauslaitteesta, ellei kaapeli ei ole kiinteä. Latauksen voi laittaa tauolle sovelluksesta. Tauolle laittaminen ei lopeta latausta. Jos latauksessa on aikaperustainen maksu, se jatkuu kunnes kaapelin irroittaa autosta ja latauslaitteesta, ellei kaapeli ole kiinteä.

Vaihda applikaatiossa tunnisteen tyypiksi lämmityskäyttö. Laita suko-pistokkeeseen sopiva tunniste pistotulppaan tai tunnistaudu ennen kytkemistä. Lämmitys alkaa applikaatiossa asetettujen aikataulujen mukaisesti. Lämmitysaika on rajattu kahteen tuntiin ja virta 8 ampeeriin.

Kyllä voit. Rekisteröitymisen ja palvelun käyttöönoton jälkeen voit käyttää samaa applikaatiota tai tunnistetta. Käyttö veloitetaan valitsemaltasi maksutavalta. Huomioithan, että sähkön hinta voi vaihdella Parking Energyn eri latauspisteiden välillä. Julkiset latauspisteemme löydät Parking Energy -mobiilisovelluksestamme.

Latauksen nopeus riippuu käytetystä latauslaitteesta, kaapelista, sulakkeiden koosta ja auton sisäisen laturin tehosta.

Suko-älymoduulien maksimiteho on 3,7kW, jota voi rajoittaa latauskaapeli. Yleensä autojen mukana tulee 10A kaapeli, joka vastaa 2,3kW lataustehoa.

Yksivaiheisen Mini-latauspisteen maksimiteho on 7,4kW yhdestä vaiheesta. Joissain autoissa auto voi rajoittaa tehoksi 3,7 kW.

Tehokkaammissa T2Max-laitteissa maksimiteho on 22 kW. Laite ilmoittaa kentän kapasiteetin ja kuormitustilanteen mukaisen arvion lataustehosta laitteen näytöllä. Auton sisäinen laturi voi myös rajoittaa tehon alemmaksi, esim. 11 kW tasolle.

Jos latauskentän sulakkeet ovat täynnä, saattaa lataus mennä myös kokonaan jonoon. Lataus jatkuu tällöin kun kapasiteettia vapautuu.

Parking Energy on vastuussa latauslaitteiden toimivuudesta ja korjaa niihin liittyvät viat, kun on saanut vikailmoituksen. Parking Energy ei kuitenkaan ole vastuussa ilkivallasta tai mahdollisista väärinkäytöstä johtuvista vioista.

Jos piharasia menee rikki takuuaikana, piharasian valmistaja on velvollinen korjaamaan kaikki mahdolliset viat, mikäli ne eivät johdu ilkivallasta tai väärinkäytöstä.

Kyllä on: sähköautojen latauskaapelit on varustettu rajoittimilla, jotka rajoittavat latausvirran automaattisesti turvalliselle tasolle. Parking Energyn latauslaitteessa on lisäksi aktiivinen lämmönhallinta, joka katkaisee sähkönsyötön automaattisesti, jos lämpötila on vaarassa nousta liian korkeaksi.

Sähköautoilijat saavat ladattua suko-pistokkeesta noin 50 km:n matkaa vastaavan määrän sähköä noin 3–4 tunnissa. Näin ollen yön aikana (10–12 h) pystytään lataamaan lähes 200 km:n ajokantaman verran.

Pääsääntöisesti sähköautot ehtivät latautua täyteen yön aikana, jolloin ne eivät ole enää kuormittamassa sähköverkkoa aamulla, kun polttomoottoriautojen lämmitys alkaa.

Hinnat ja laskutus

Palvelumaksu laskutetaan kerran kuukaudessa, mikäli laskutusraja täyttyy.

Sähkön kWh-hinnan määrittää taloyhtiö. Parking Energy veloittaa laskutuslisän (0,02 euroa/kWh, sis. alv), jonka käyttäjä maksaa.

Sopimusasiat

Sopimuksen kesto on 12 kuukautta, minkä jälkeen se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana sopimuksena yhden kuukauden irtisanomisajalla.

Sopimuksen voi irtisanoa ilmoittamalla sähköpostitse osoitteeseen info@parkingenergy.fi tai kirjeitse osoitteeseen Parking Energy Oy, Itälahdenkatu 18 A, 00210 Helsinki. Vuoden määräaikaisuuden jälkeen taloyhtiöiden operointisopimuksissa irtisanomisaika on kolme kuukautta ja autoilijoiden latauspalveluissa yksi kuukausi (huomioi täysi kalenterikuukausi eli 15.3. irtisanottu palvelu päättyy 30.4.).

Parking Energy omistaa vuokratut latauslaitteet, mutta kaikki muu infrastruktuuri mukaan lukien piharasia on taloyhtiön/kiinteistön omaisuutta.

Latauslaitteen toimitusaika on enintään 2 kuukautta, mutta yleensä muutamia päiviä. Vahvistamme tarkemman toimitusajan kahden viikon sisällä tilauksesta.

Piharasiassa, latauslaitteissa ja sähköasennustöissä on kahden vuoden takuu.

Yleiset kysymykset taloyhtiöille

Käyttökustannuksia ei aiheudu. Latauspalvelun käyttäjä (autoilija) maksaa  palvelumaksut sekä kuluttamansa sähkön.

Taloyhtiö/kiinteistö määrittää sähkön hinnan. Käyttäjä maksaa Parking Energylle käytetystä sähköstä ja Parking Energy hyvittää energiayhtiöiden laskut taloyhtiölle/kiinteistölle. Käyttäjä tunnistautuu latauspisteellä NFC-tunnisteen avulla. Tunniste toimitetaan käyttäjälle latauspisteen asennuksen yhteydessä. Tunniste on myös tilattavissa veloituksetta täältä.

Kyllä noudattaa, esim kulutettu sähkö hyvitetään taloyhtiölle/kiinteistölle.

Taloyhtiö/kiinteistö on vastuussa omasta sähköinfrastruktuuristaan, mukaan lukien piharasiat ja lämmitystolpat. Latauslaitteet ovat Parking Energyn vastuulla.

Kysyttävää?

Tältä sivulta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme tai jättää yhteydenottopyynnön.

Yhteydenottopyyntö