Parkkisähkö

Tältä sivulta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme tai jättää yhteydenottopyynnön.

Yhteydenottopyyntö

Usein kysytyt kysymykset

Yleiset kysymykset

Ei koidu: latauspalvelun tilannut autoilija maksaa latauspisteen asennuskustannukset, palvelumaksut ja kuluttamansa sähkön.

Taloyhtiö/kiinteistö määrittää sähkön hinnan. Käyttäjä maksaa Parkkisähkölle kulutetun sähkön. Käyttäjä tunnistautuu latauspisteellä latausjohtoon liitettävällä NFC-tunnisteella. Tunniste toimitetaan käyttäjälle latauspisteen asennuksen yhteydessä. Tunniste on myös tilattavissa veloituksetta täältä.

Parkkisähkö hyvittää latausmaksut taloyhtiölle/kiinteistölle.

Kyllä noudattavat. Laitteet asennetaan omakustanteisesti, ja kulutettu sähkö hyvitetään taloyhtiölle/kiinteistölle.

Taloyhtiö/kiinteistö on vastuussa omasta sähköinfrastruktuuristaan, mukaan lukien piharasiasta ja lämmitystolpasta. Älymoduulit ovat Parkkisähkön vastuulla.

Laskutus ja sopimus

Palvelumaksu laskutetaan kerran kuukaudessa, mikäli laskutusraja täyttyy.

Sähkön kWh-hinnan määrittää taloyhtiö. Parkkisähkö veloittaa laskutuslisän (0,02 euroa/kWh, sis. alv).

Sopimuksen kesto on 12 kuukautta, jonka jälkeen se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana yhden kuukauden irtisanomisajalla.

Sopimuksen voi irtisanoa ilmoittamalla sähköpostitse osoitteeseen info@parkkisahko.fi tai kirjeitse osoitteeseen Parkkisähkö Oy, Itälahdenkatu 18 A, 00210 Helsinki. Sopimuksen irtisanomisaika on kolme kuukautta.

Parkkisähkö omistaa älymoduulit, mutta kaikki muu infrastruktuuri mukaan lukien piharasia on taloyhtiön/kiinteistön omaisuutta.

Laitteen toimitusaika on enintään 2 kuukautta, mutta yleensä muutamia päiviä. Vahvistamme tarkemman toimitusajan kahden viikon sisällä tilauksesta.

Piharasiassa, älymoduulissa ja sähköasennustöissä on kahden vuoden takuu.

Parkkisähkö on vastuussa älymoduulien toimivuudesta ja korjaa niihin liittyvät viat kahden arkipäivän kuluessa siitä, kun on saanut vikailmoituksen. Parkkisähkö ei kuitenkaan ole vastuussa ilkivallasta tai mahdollisista väärinkäytöstä johtuvista vioista.

Mikäli piharasia menee rikki takuuaikana, piharasian valmistaja on velvollinen korjaamaan kaikki mahdolliset viat, mikäli ne eivät johdu ilkivallasta tai väärinkäytöstä.

Sähköjärjestelmä

Kyllä on: autojen latauskaapelit on varustettu rajoittimilla, jotka rajoittavat latausvirran automaattisesti turvalliselle tasolle. Parkkisähkön älymoduulissa on lisäksi aktiivinen lämmönhallinta, joka katkaisee sähkönsyötön automaattisesti, jos lämpötila on vaarassa nousta liian korkeaksi.

Suomalaiset ajavat vuorokaudessa keskimäärin noin 50 km. Sähköautoilijat saavat ladattua tätä matkaa vastaavan määrän sähköä noin 3 – 4 tunnissa. Näin ollen yön aikana (10 – 12 h) pystytään lataamaan lähes neljä kertaa keskimääräisen ajokantaman verran.

Parkkisähkö tarjoaa taloyhtiöille/kiinteistöille kartoituspalvelua, jossa selvitetään nykyisen sähköjärjestelmän riittävyys. Parkkisähkö-kartoituksen hinta on 496,00 euroa (sis. alv) + mahdolliset matkakulut.

Pääsääntöisesti sähköautot ehtivät latautua täyteen yön aikana, jolloin ne eivät ole enää kuormittamassa sähköverkkoa aamulla, kun polttomoottoriautojen lämmitys alkaa.

Latauspisteen käyttö

Parkkisähköllä on koko Suomen kattava kumppaniverkosto, joka asentaa laitteemme. Pyydä tarjous sähköpostitse tilaukset@parkkisahko.fi!

Palvelussamme on asiakaskohtainen aloitusmaksu sekä toimitusmaksu, jonka suuruus riippuu sijainnista. Palvelumme on saatavissa koko Suomeen.

Parkkisähkön älymoduulista maksetaan kuukausittaista palvelumaksua.

Ladatun sähkön kWh-hinnan määrittää taloyhtiö/kiinteistö. Parkkisähkön laskutuslisä on 0,02 euroa/kWh (sis. alv).

Parkkisähkön asiakaspalvelun tavoittaa sähköpostitse osoitteesta info@parkkisahko.fi  ja puhelimitse numerosta 0400 528 166.

Käyttäjäksi voi rekisteröityä iOS-, Android- ja web-applikaatioilla. iOS- ja Android-sovellukset ovat ladattavissa maksutta Apple Storesta ja Google Play -kaupasta. Katso lisätietoja.

Muita älylaitteiden käyttöjärjestelmiä ja internet-käyttöä varten löytyy web-applikaatio osoitteesta https://app.parkkisahko.fi.

Voit käyttää tunnistetta kaikissa Parkkisähkön latauspisteissä. Laite tunnistaa sinut automaattisesti, ja laskut lähetetään rekisteröitymisen yhteydessä ilmoittamaasi osoitteeseen. Huomioithan, että sähkön hinta voi vaihdella Parkkisähkön eri latauspisteiden välillä. Parkkisähkön julkiset latauspisteet löytyvät osoitteesta https://app.parkkisahko.fi.